Várjuk receptjeiteket a totheniko.konyhaja@gmail.com emailcimre. Írjátok le a receptet, a neveteket, honnan írtok és készítsetek fényképet és az ételről.

Málnás képviselőfánk

Málnás képviselőfánk

Édességek, desszertek / Tóth Enikő / 2019. augusztus 3.

Hozzávalók:

A tésztához: 10 ek víz, 7 dkg zsír, 10 dkg liszt és 4 db tojás.

A krémhez: 12 dl tej, 12 db tojás, 35 dkg cukor, 4 vaníliás cukor, 4 db vaníliás puding, 6 ek liszt, málna és 1 slag.

Elkészítése:

A vizet és a zsírt odatesszük forrni, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor a tészta elválik az edény falától, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk langyosra. A tojásokat egyenként hozzákeverjük a tésztához. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük és kanállal halmokat rakunk a tésztából. 200 °C-on készre sütjük (ne nyissuk ki a sütő ajtaját, csak amikor már megemelkedtek a fánkok és megpirultak, mert különben összeesnek).

Egy liter tejet odateszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk. A cukrot szétosztjuk három részre, az egyik részét a tejbe tesszük, a másikat a tojás sárgájába, a többit félre tesszük a fehérje habjába. A tojás sárgáját habosra kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, aztán a 4 pudingot és a 6 ek lisztet a maradék tejjel fokozatosan kikeverjük, hígitjuk a tojássárgájával, majd összekeverjük őket. Amikor felforrt a tej levesszük a tűzről és belekeverjük a masszát. Visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik de azért jól át is főljön. (Gyengítsünk a tűzön alatta, nehogy odaégjen.) A kész masszát félrehúzzuk és felverjük, a tojás fehérjét, a cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá, jó keményre verjük fel. Visszatesszük a tűzre a sárga masszát és amikor megint felforrt, keverés mellett, legyengítve a tüzet, lassan adagoljuk hozzá a fehérje habját. Amikor átfőt a hab, kész a krém, hűtjük és lehet tölteni a fánkokat. Elveszünk a krémből keveset és teszünk bele málna szemeket majd utána tesszük bele a habot. Fölverjük a slagot tejjel, amiből szintén elveszünk keveset és ahhoz pici málnalevet adunk. Kettőbe vágjuk a fánkokat és először a tojásos krémből teszünk majd a slagból és rátesszük a fánk „kalapját”. Pörkölünk cukrot és meglocsoljuk a fánkok tetejét. Klasszikusan is meg málnás krémmel, málnás slaggal és málna szemekkel is megtöltjük.

Jó étvágyat!


Étel kategóriák